Praktisk pakkeliste for deg som skal reise til Syden
Å pakke koffert til ferie i utlandet kan være en utfordring for selv den beste. Vi gir deg derfor en pakkeliste, som kan hjelpe deg med å velge ut det viktigste og sørge for at du ikke glemmer noe.

Mange av oss reiser på sydenferie i sommer, og til en slik reise må det pakkes koffert med alt det nødvendige.

Denne oppgaven kan være utfordrende. Du har et begrenset antall kilo, (og vekt - finn koffertstørrelser du kan ha med på flyet her) men masse ting og tang som du gjerne vil ha med. Det er mye å holde styr på, og stor sannsynlighet for å glemme noe.

Så hva bør du fokusere på når du pakker?

Husk passet og lommeboken!

Med et pass og lommebok med kredittkort eller kontanter, kommer du langt. Passet sikrer at du kommer med flyet, og med lommeboken kan du kjøpe eventuelle glemte saker.

Norsk Politi anbefaler at du tar med pass uansett hvilket land du skal reise til. Selv om grensekontroll mellom land som er medlem av Schengen-samarbeidet er opphevet, kan likevel grensekontroll på indre grenser gjeninnføres på kort varsel.

I tillegg er passet det eneste gyldige ID-dokumentet for nordmenn i utlandet. Mange hoteller krever f.eks. gyldig ID ved innsjekking.

Tips:
Ta vare på passet ditt med et flott passomslag

Fordi passet ditt er et verdipapir - det er lurt å ta godt vare på det!

Ha med forsikringsbevis

Skulle du være uheldig å pådra deg en skade på reisen, kan det koste deg dyrt hvis du ikke har med bevis for reiseforsikring. Så vær smart, ikke reis uten reiseforsikring på plass. Du har ofte reiseforsikring inkludert fra kredittkortet ditt om du betaler mer enn 50% av reisen med kredittkort.

Skal du reise til et EØS-land eller Sveits bør du ha med et europeisk helsetrygdkort, som dokumenterer din rett til helsehjelp i disse landene.

Praktisk fottøy til ulike formål

Ha alltid med deg mer enn ett par sko eller sandaler. Spesielt hvis du for nylig har investert i nye sko, som kan resultere i gnagsår.

Selv om du har bestilt badeferie i Syden, er det lurt å ha med behagelige og praktisk fottøy som sneakers, i tillegg til sandalene.

Været kan endre seg, du kan bestemme deg for å dra på en vandretur i området eller kanskje det regner og blåser i Norge ved hjemkomst.

Ta med medikamenter mot mageproblemer

Vann og mat behandles ulikt i forskjellige land, og det kan gi dårlig mage. Det er derfor lurt å ha med medikamenter som Imodium eller Gem.

Ta med elektronisk utstyr som kan underholde & fange minner

Husk mobiltelefon, lader og kamera. Mobiltelefonen sikre at du alltid kan komme i kontakt med de der hjemme eller f.eks. ditt hotell i det pågjeldende land.

Med et kamera sikre du at minnene blir foreviget, og du kan fortelle venner og familie om de mange opplevelsene.

Reisehøyttaler er en annen ting som kan gjøre reisen enda bedre. Da kan du høre musikk på hotellrommet og på stranden.

Har du bruk for en ny koffert til reisen? Besøk vår nettbutikk, hvor du finner et stor utvalg av kofferter, sekker, bagger og annet reiseutstyr.

Praktisk pakkeliste for deg som skal reise til Syden ble først publisert på KOFFERTEKSPERTEN.