Hvilke land foretrekker vi å reise til, og har Donald Trump endret vår valg av reisemål? Ticket Feriereiser sin trendrapport «Ticket Collection» gir oss innsikt i våre reisevaner.

Her i landet liker vi å reise til varmere himmelstrøk. Den norske sommeren er ofte ustabil og kald i motsetning til Syden.

Samlet gjennomførte den norske befolkningen ifølge Statistisk Sentralbyrå nesten 1,3 millioner reiser i fjor. Sett ut i fra Ticket Feriereiser sin reisestatistikk for 2017 fortsetter vi nordmenn med å reise – og vi reiser gjerne til et sted rundt Middelhavet.

«Nordmenn reiser stadig mer, og i sommer er det reiser østover samt trygge klassikere omkring Middelhavet som gjelder. Land som Thailand, Hellas, Spania og Kroatia er sommerens vinnere, mens Tyrkia fortsetter å tape,» sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Ticket Feriereiser sin statistikk over nordmennenes favoritt ferieland ser slik ut:

1. Spania
2. Hellas
3. Thailand
4. Kroatia
5. Italia
6. USA
7. Frankrike
8. Storbritannia
9. Portugal
10. Nederland

I tillegg til våre favoritt land viser Ticket Feriereiser sin analyse også en rekke nye tendenser. Særlig interessant er det, å se hvordan utenrikspolitikk påvirke våre valg av reisemål i 2017. Selv om folk fortsetter å reise like mye som før, sier 45 prosent sier at uroligheten i verden påvirker deres reisemønster. Noe man bl.a. merker på bestillinger av reiser til f.eks. Tyrkia.

Flere fravelger USA på grunn av Trump

Ticket Feriereiser sin statistikk også at vi nordmenn har blitt mer skeptiske til å reise til USA etter Donald Trump i januar 2017.

Ifølge Ticket sin analyse, sier 14 prosent av kundene at deres reiselyst har blitt påvirket av presidentvalget. Dette ser Ticket også på deres salg av reiser til USA, som etter lang tids oppgang har begynt å falle etter Trump påbegynte sin presidentperiode i januar 2017.

Har du bruk for en ny koffert til reisen? Besøk vår nettbutikk, hvor du finner et stor utvalg av kofferter, sekker, bagger og annet reiseutstyr.

The post Slik er nordmennenes reisevaner appeared first on KOFFERTEKSPERTEN.