Tenk sikkerhet på reisen - Så får du en bedre opplevelse!

Sommeren er her, og det er tid for ferie! Med alt som skal planlegges og pakkes, er det lett å glemme sikkerheten. Men litt ekstra omtanke kan gjøre reisen mye tryggere og mer avslappende. Her er noen tips for å sikre både bagasjen og verdisakene dine.

Koffert på tur

Når kofferten sendes av gårde, er det viktig å sikre at du får den tilbake, helst med alt innholdet intakt. Sørg for at kofferten har en navnelapp med dine kontaktopplysninger. Har kofferten din ikke en innebygd navnelapp, kan du feste på en bagasjetag. Dette hjelper deg også med å finne kofferten din på rullebåndet.

Husk å låse kofferten. Mange kofferter har en innebygd TSA-lås, som kan åpnes av sikkerhetspersonell uten å skade låsen. (Les eget innlegg om TSA låser). Har ikke kofferten din en slik lås, kan du bruke en bagasjestropp med lås.

Oppbevar penger og kort på en trygg måte

Teknologi gir oss nye måter å beskytte pengene våre på, men også nye måter for tyver å stjele dem. Hold lommeboken skjult med en bodysafe eller pengebelte. Det gjør det vanskeligere for tyver å stjele den.

For å beskytte bankkort mot kontaktløs svindel, bruk lommebøker med RFID-beskyttelse. Hvis du ikke vil bytte lommebok, kan du oppbevare den i en veske med RFID-beskyttelse. Ta heller ikke med flere kort enn nødvendig, og lås verdisakene inn i en safe.

Vannkvalitet

Vi er heldige i Norge med trygt drikkevann fra springen, men slik er det ikke overalt. I mange land anbefales det å drikke vann på flaske. Alternativt kan du bruke en vannrenser, som Grayl vannrenser og drikkeflaske. Den renser vannet direkte i flasken og er perfekt både på reise og til turer i naturen.

PC på reise

PC-en bør alltid fraktes i håndbagasjen. Sørg for at håndbagasjen er tilpasset og beskyttende. En sekk som Samsonite Securipak har lommer som er utilgjengelige når sekken er på ryggen, noe som gjør det vanskelig for tyver å få tak i innholdet. Dette er spesielt nyttig på trange steder som flyplasser og busser. Det finnes også kabinkofferter med egne PC-lommer for enkel tilgang

Hold vesken i nærheten

For mange kvinner er vesken ofte et problem på kafeer og restauranter. Å legge vesken på en stol eller henge den over stolkanten gjør den lett tilgjengelig for tyver. Bruk en Clipa veskeholder for å henge vesken sikkert på bordet. Når den ikke er i bruk, kan den henge rundt veskestroppen.

God tur!

Det viktigste med reisen er å lage gode minner, slappe av og nyte opplevelsen. Vi håper du får en fantastisk ferie i sommer, uten at sikkerhet blir et problem. God sommer fra oss i Bagbrokers!