Hvordan pakke lett

Å pakke lett har mange fordeler - både for kropp og lommebok. Spesielt om du skal på en kortere tur, backpacke, eller bare generelt liker å pakke lett.

Planlegg

Med god planlegging, får du som regel ned volumet ganske betraktelig. Pakker du noen dager i forkant, har du bedre tid til å vurdere hva du egentlig  har behov for.
Skal du på fottur på reisen din, er det lurt å reise i turskoene, og pakke ned de lette skoene. Legger du ut det du tror du trenger på et bord, kan det være lettere å plukke ut overflødig etterpå. Skopose? We got you!

Toalettmappe

Nesten alle toalettsaker kommer i små forpakninger. En liten tannkrem, tannbørste, liten deodorant, solkrem, barberhøvel, hudkrem og eventuelt en balsam, får alle sammen plass i en liten toalettmappe.

solkremtannbørsteToalettmappe fra Samsonite

Husk likevel på reglene, om du skal ut og fly uten innsjekket bagasje. Alt flytende du pakker, kan maks være i en beholder som rommer 100 milliliter. Det er størrelsen på beholderen som er viktig, ikke hvor mye som er inni den - en halvlitersflaske med 1dl brus igjen, er ikke lov. 

Alt må puttes i èn enkelt gjennomsiktig pose, som må være mulig å lukke, og kan ikke være mer enn 1 liter til sammen.

Zip-lock-poser kan du bruke igjen og igjen, og du får kjøpt dem i matbutikker.

Hva regnes som flytende?

drikkevarer, leppepomade, deodorant, parfyme, barberskum, hårgele, shampoo, solkrem, tannkrem og lignende. 

Elektronikk

Hva trenger jeg egentlig på turen?
Holder det med smart-telefonen - må jeg ha med kameraet, laptopen og iPaden? Kanskje et ekstra batteri/powerbank gjør nytten? En Kindle, eller en annen eBok-leser er også å anbefale, da den veier mye mindre enn èn bok, men kan inneholde mange. Hodetelefoner - må jeg ha med de store støykansellerende, eller holder det med et par plugger, eller earpods? Cm å spare.
Husk lader, dog. Feriebilder vil man ha. Og kanskje digitale reisedokumenter?

Klær

Hvor mange ganger har du ikke reist hjem fra ferien eller hytta med ubrukt tøy? Ta en runde med deg selv på hva du egentlig trenger - du er ikke nødt til å pakke for alle eventualiteter. Sokker i bambus eller merinoull f.eks, kan du lett vaske underveis. Skal du på backpacking eller lengre turer er uansett merinoull et godt valg, da du kan bruke det i dagesvis uten at det lukter. Tar du bare med deg ett par sko; masse plass spart. Tar du to? Ta på deg de største, og pakk de minste.

Husk

Om du skal til utlandet - husk reisedokumenter! Helsekort, pass, flybilletter, kvitteringer på hotell, lommebok - og reiser du uten innsjekket bagasje; husk reglene for flytende innhold. Du kan likevel handle på Tax-Free på flyplassen og få med deg dette.

 
Samsonite Roader
duffelbag
Treats - Crossbody-veske

 

I mange tilfeller holder det med en kabinkoffert helt opp til en ukes reise, men da må du pakke smart. Noen ganger holder det kanskje akkurat ikke - da finnes det løsninger. Enten med kompresjonsposer, som presser luften ut av klærne dine, eller f.eks en ekspanderende koffert, som du kan utvide på hjemturen.
For de aller mest eventyrlystne, kan du jo prøve å pakke i en sekk.

Se gjerne utvalget vårt av "Smart til reisen" - her finner du kompresjonsposer, sovemasker, vannflaske med rensing, bagasjelapper og mye mer.

Slipper du den ekstra, store kofferten sparer du ikke bare penger, men også tid. Du slipper f.eks å vente på bagasjen ved bagasjebåndet, mindre pakking og utpakking, og mindre vask og rydd når du kommer hjem. Det er heller ikke dumt for miljøet å reise med litt mindre vekt.

God tur!

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne!
post@bagbrokers.no